Krem kawowy z granatem i biszkoptem
Pyszny krem kawowy przełamany nutką owocową to świetna propozycja na deser, który uprzejmi zarówno wieczory letnie, jak i zimowe. Do tego deseru proponujemy dodać Nutridrink Protein – preparat odżywczy dla pacjentów onkologicznych. Dzięki niemu, posiłek stanie się znacznie pożywniejszy. Wypróbuj nasz przepis na krem kawowy z granatem i biszkoptem!
Czas przygotowania:
5 minut
Czas całkowity:
5 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
(liczba porcji: 1)- ser ricotta (100 g),
- kawa zbożowa rozpuszczalna (1 łyżka – ok. 6 g),
- pestki granatu (2 łyżki – ok. 34 g),
- biszkopt podłużny (1 szt.),
- Nutridrink Protein 125 ml o smaku mokka (pół butelki – ok. 63 ml).
Sposób przygotowania:
- Ser ricotta zmieszać widelcem z Nutridrink Protein i kawą na gładki krem.
- Następnie przełożyć do salaterki i ozdobić pestkami granatu.
- Podawać na zimno z biszkoptem lub pełnoziarnistym herbatnikiem.
- W przypadku konieczności wyłączenia z diety surowych owoców można pominąć dodatek pestek granatu.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 1565,9 (kJ)
Wartość energetyczna: 374,0 (Kkcal)
Białko: 19,2 (g)
Tłuszcz: 21,7 (g)
Węglowodany: 25,8 (g)
Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta wysokoenergetyczna
Kategoria przepisu: deser, przekąska