Krem orzechowy na biszkopcie
Krem orzechowy na biszkopcie z dodatkiem preparatu zagęszczającego Nutilis Clear, to propozycja dla osób, które zmagają się z problemami z przełykaniem pokarmów. Wypróbuj nasz przepis na pyszny deser w formie kremu orzechowego.
Czas przygotowania:
10 minut
Czas całkowity:
10 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
(liczba porcji: 1)- serek mascarpone (60 g – 3 łyżki),
- śmietana 30% (30 g – 3 łyżki),
- orzechy laskowe mielone (60 g – 4 łyżki),
- miód pszczeli (14 g – 2 łyżeczki),
- suszone śliwki bez pestek (3 szt. – ok. 21 g),
- Nutilis Clear (3 g – 1 miarka),
- biszkopty podłużne (3 szt. – ok. 27 g),
- mleko do namoczenia biszkoptów.
Sposób przygotowania:
- Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie poprzedniego dnia.
- Orzechy, mleko, śmietankę i serek mascarpone dokładnie wymieszać na gładki krem.
- Krem zmiksować ze śliwkami i miodem, a następnie dodać Nutilis Clear.
- Orzechowy krem podawać z nasączonymi biszkoptami.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 4392,0 (kJ)
Wartość energetyczna: 1049,0 (Kkcal)
Białko: 17,8 (g)
Tłuszcz: 85,1 (g)
Węglowodany: 64,7 (g)
Rodzaje diet: dieta wegetariańska
Kategoria przepisu: deser, przekąska