Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Protifar

kup teraz

Protifar stanowi dodatkowe źródło białka dla pacjentów, u których naturalna dieta nie pokrywa zapotrzebowania na białko. Może być dodawany zarówno do słodkich, jak i pikantnych potraw lub napojów. Nie zawiera glutenu.

Protifar to wysokobiałkowy dodatek do pokarmów w postaci proszku.

Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w hipoproteinemii.

Komu może pomóc?

Protifar może stanowić dodatkowe źródło białka dla pacjentów, u których naturalna dieta nie pokrywa zapotrzebowania na białko, np. w  takich przypadkach jak:

Dawkowanie

Stosować jako uzupełnienie diety, zgodnie z zaleceniami lekarza bądź dietetyka.

1 płaska miarka = 2,5 g proszku = 2,2 g białka

Jak stosować?

Używać wyłącznie miarki załączonej do opakowania.

Umyć ręce. Używać czystych naczyń. Upewnić się, że wieczko puszki jest czyste. Wymieszać wymaganą ilość proszku z wystarczającą ilością zimnego płynu do uzyskania jednorodnej konsystencji. Wymieszać z potrawą lub napojem. Przygotowaną porcję pokarmu spożyć w ciągu 2 godzin. Niewykorzystaną pozostałość wyrzucić.

 WAŻNE INFORMACJE:

Przechowywanie

Składniki

Czy artykuł był dla Ciebie przydatny?.
Oceń swoją satysfakcję z treści (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4.4