Bananowy napój kawowy
Bananowy napój kawowy zapewnia orzeźwienie w letnio-wiosenne dni. Jest to ciekawa forma pożywnego i pobudzającego deseru, który polecany jest szczególnie osobom zmagającym się z dysfagią. Wypróbuj nasz przepis na bananowy napój kawowy!
Czas przygotowania:
10 minut
Czas całkowity:
10 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
(liczba porcji: 1)- banan (1 szt. – ok. 150 g),
- mocna kawa (1 filiżanka – ok. 100 ml),
- syrop klonowy (do smaku, wedle uznania),
- mleko migdałowe lub inne dowolne (1 szklanka – ok. 240 ml),
- cynamon do smaku,
- Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).
Sposób przygotowania:
- Obrany banan zmiksować na gładki koktajl z filiżanką przestudzonej kawy, mlekiem o syropem klonowym.
- Dodać szczyptę cynamonu.
- Zmieszać z 1 miarką Nutilis Clear.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 833.9 (kJ)
Wartość energetyczna: 199,3 (Kkcal)
Białko: 3,1 (g)
Tłuszcz: 3,1 (g)
Węglowodany: 42,2 (g)
Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta odżywcza, dieta wegetariańska
Kategoria przepisu: deser, napój