Ice coffee – kawa mrożona
Ice coffee to kawa mrożona, która idealnie sprawdza się wówczas, gdy na zewnątrz panują bardzo wysokie temperatury. Z myślą o pacjentach zmagających się z trudno gojącymi ranami, przygotowaliśmy specjalną odsłonę kawy mrożonej. Wypróbuj naszą wersję, wzbogaconą o Nutridrink Skin Repair.
Czas przygotowania:
30 minut
Czas gotowania:
10 minut
Czas całkowity:
40 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
(liczba porcji: 2)- Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym (butelka),
- kawa zbożowa (2 łyżki – 12 g),
- banan (½ szt.),
- woda (100 ml),
- kostki lodu (kilka szt.).
Sposób przygotowania:
- Zaparzyć kawę zbożową i schłodzić. Nutridrink Skin Repair także włożyć do lodówki.
- Jak wszystkie składniki będą zimne zmiksować z umytym i obranym bananem.
- Podawać z kostkami lodu w formie kawy mrożonej.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 802 (kJ)
Wartość energetyczna: 192 (Kkcal)
Białko: 9,5 (g)
Tłuszcz: 3,5 (g)
Węglowodany: 30 (g)
Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta odżywcza, dieta wegetariańska, dieta wysokoenergetyczna
Kategoria przepisu: deser, kawa, napój