Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Krem kawowy z granatem i biszkoptem

Pyszny krem kawowy przełamany nutką owocową to świetna propozycja na deser, który uprzejmi zarówno wieczory letnie, jak i zimowe. Do tego deseru proponujemy dodać Nutridrink Protein – preparat odżywczy dla pacjentów onkologicznych. Dzięki niemu, posiłek stanie się znacznie pożywniejszy. Wypróbuj nasz przepis na krem kawowy z granatem i biszkoptem!

Autor:

Krem kawowy z granatem i biszkoptem

czas przygotowania

Czas przygotowania:

5 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

5 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • ser ricotta (100 g),
  • kawa zbożowa rozpuszczalna (1 łyżka – ok. 6 g),
  • pestki granatu (2 łyżki – ok. 34 g),
  • biszkopt podłużny (1 szt.),
  • Nutridrink Protein 125 ml o smaku mokka (pół butelki – ok. 63 ml).

Sposób przygotowania:

  1. Ser ricotta zmieszać widelcem z Nutridrink Protein i kawą na gładki krem.
  2. Następnie przełożyć do salaterki i ozdobić pestkami granatu.
  3. Podawać na zimno z biszkoptem lub pełnoziarnistym herbatnikiem.
  4. W przypadku konieczności wyłączenia z diety surowych owoców można pominąć dodatek pestek granatu.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 1565,9 (kJ)

Wartość energetyczna: 374,0 (Kkcal)

Białko: 19,2 (g)

Tłuszcz: 21,7 (g)

Węglowodany: 25,8 (g)

Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta wysokoenergetyczna

Kategoria przepisu: deser, przekąska

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających