Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Krem orzechowy na biszkopcie

Krem orzechowy na biszkopcie z dodatkiem preparatu zagęszczającego Nutilis Clear, to propozycja dla osób, które zmagają się z problemami z przełykaniem pokarmów. Wypróbuj nasz przepis na pyszny deser w formie kremu orzechowego.

Krem orzechowy na biszkopcie

czas przygotowania

Czas przygotowania:

10 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

10 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • serek mascarpone (60 g – 3 łyżki),
  • śmietana 30% (30 g – 3 łyżki),
  • orzechy laskowe mielone (60 g – 4 łyżki),
  • miód pszczeli (14 g – 2 łyżeczki),
  • suszone śliwki bez pestek (3 szt. – ok. 21 g),
  • Nutilis Clear (3 g – 1 miarka),
  • biszkopty podłużne (3 szt. – ok. 27 g),
  • mleko do namoczenia biszkoptów.

Sposób przygotowania:

  1. Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie poprzedniego dnia.
  2. Orzechy, mleko, śmietankę i serek mascarpone dokładnie wymieszać na gładki krem.
  3. Krem zmiksować ze śliwkami i miodem, a następnie dodać Nutilis Clear.
  4. Orzechowy krem podawać z nasączonymi biszkoptami.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 4392,0 (kJ)

Wartość energetyczna: 1049,0 (Kkcal)

Białko: 17,8 (g)

Tłuszcz: 85,1 (g)

Węglowodany: 64,7 (g)

Rodzaje diet: dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: deser, przekąska

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających