Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Naleśniki wytrawne ze szpinakiem

W przypadku problemów z zaspokojeniem zwiększonego zapotrzebowania żywieniowego w tradycyjny sposób, należy rozważyć zastosowanie żywienia medycznego w postaci doustnych preparatów odżywczych, które dostarczają dużej ilości energii oraz makro- i mikroskładników składników. Można pić je samodzielne lub wzbogacić nimi swoje ulubione potrawy. Wypróbuj nasz przepis na naleśniki wytrawne ze szpinakiem!

Autor:

Naleśniki wytrawne ze szpinakiem

czas przygotowania

Czas przygotowania:

10 minut

czas gotowania

Czas gotowania:

20 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

30 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • mąka pszenna (3 czubate łyżki – ok. 36 g),
  • Nutridrink Protein o smaku mokka (125 ml – 1 butelka),
  • woda (125 ml),
  • jajko (1 szt.),
  • szczypta soli,
  • olej rzepakowy (1 łyżeczka do smażenia – 5 g).
  • szpinak świeży (50 g – 2 garści),
  • masło klarowane (1 łyżeczka – 5 g),
  • czosnek (1 ząbek),
  • ser feta (50 g),
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki do ozdoby.

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę, Nutridrink Protein, wodę, jajko i sól wymieszać trzepaczką na gładką masę.
  2. Następnie smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z olejem.
  3. W międzyczasie przygotować farsz. Na maśle klarowanym podsmażyć posiekany czosnek i dodać szpinak.
  4. Całość dokładnie wymieszać i doprawić wg gustu, dusić.
  5. Pod koniec duszenia dodać pokruszony ser feta.
  6. Dobrze wymieszać, gotowym farszem wypełnić naleśniki i zawinąć w rulony.
  7. Całość ozdobić pietruszką.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 2405,5 (kJ)

Wartość energetyczna: 574,6 (Kkcal)

Białko: 27,2 (g)

Tłuszcz: 28,9 (g)

Węglowodany: 54,3 (g)

Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta wegetariańska, dieta wysokoenergetyczna

Kategoria przepisu: kolacja, obiad

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4.5 na 23 oceniających