Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Tosty francuskie z konfiturą malinową

W chłodniejsze dni wiele osób lubi ciepłe i pożywne śniadania. A kiedy takie śniadanie jest do tego pyszne, to jest to idealny poranek. Pacjentom proponujemy dodanie Nutridrink Protein 125 ml o smaku waniliowym do jajka, w którym obtaczamy tosty. Osoby, które nie muszą spożywać zwiększonej ilości białka i kalorii mogą to zrobić w samym jajku.

Autor:

Tosty francuskie z konfiturą malinową

czas przygotowania

Czas przygotowania:

14 minut

czas gotowania

Czas gotowania:

6 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

20 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • chleb staropolski (2 kromki – 80 g),
  • jajko (1 szt.),
  • masło (1 łyżka – 10 g),
  • Nutridrink Protein 125 ml o smaku waniliowym (62,5 ml – pół butelki),
  • konfitura malinowa niskosłodzona (2 łyżeczki – 10 g).

Sposób przygotowania:

  1. Z pieczywa odkroić skórkę. W międzyczasie masło rozgrzać na patelni (pilnują aby się nie przypaliło). Nutridrink Protein wymieszać z jajkiem i obtoczyć w nim kromki chleba.
  2. Na gorący tłuszcz położyć mokre pieczywo i smażyć po 3 minuty z każdej strony. Podawać na ciepło z konfiturą.
  3. Tosty można także upiec w piekarniku na specjalnym pergaminie.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 1687,3 (kJ)

Wartość energetyczna: 403,0 (Kkcal)

Białko: 18,3 (g)

Tłuszcz: 15,9 (g)

Węglowodany: 49,6 (g)

Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta odżywcza, dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: kolacja, śniadanie

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających