Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa to świetna propozycja na pożywny, smaczny i szybki obiad dla wszystkich fanów ogórków. Przepis ten jest odpowiedni dla osób zmagających się z problemami z przełykaniem. Wypróbuj nasz przepis na zupę ogórkową!

Autor:

Zupa ogórkowa

czas przygotowania

Czas przygotowania:

10 minut

czas gotowania

Czas gotowania:

20 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

30 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • bulion warzywny (150 ml),
  • ziemniaki (1 szt. – ok. 120 g),
  • kiszone ogórki (2 szt. – ok. 120 g)
  • masło (1 łyżeczka – 5 g),
  • śmietana kremówka (50 ml),
  • sól i pieprz do smaku,
  • Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).

Sposób przygotowania:

  1. Na maśle krótko przesmażyć starte na dużych oczkach tarki ogórki.
  2. Obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować do miękkości w bulionie.
  3. Dodać ogórki, śmietanę i zmiksować. Konsystencja musi być jednolita, bez grudek.
  4. Doprawić do smaku.
  5. Dodać miarkę Nutilis i wymieszać.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 1257,3 (kJ)

Wartość energetyczna: 300,3 (Kkcal)

Białko: 5,5 (g)

Tłuszcz: 23,4 (g)

Węglowodany: 18,4 (g)

Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: obiad, zupa

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4.4 na 5 oceniających