Zupa ogórkowa
Zupa ogórkowa to świetna propozycja na pożywny, smaczny i szybki obiad dla wszystkich fanów ogórków. Przepis ten jest odpowiedni dla osób zmagających się z problemami z przełykaniem. Wypróbuj nasz przepis na zupę ogórkową!
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
20 minut
Czas całkowity:
30 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
(liczba porcji: 1)- bulion warzywny (150 ml),
- ziemniaki (1 szt. – ok. 120 g),
- kiszone ogórki (2 szt. – ok. 120 g)
- masło (1 łyżeczka – 5 g),
- śmietana kremówka (50 ml),
- sól i pieprz do smaku,
- Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).
Sposób przygotowania:
- Na maśle krótko przesmażyć starte na dużych oczkach tarki ogórki.
- Obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować do miękkości w bulionie.
- Dodać ogórki, śmietanę i zmiksować. Konsystencja musi być jednolita, bez grudek.
- Doprawić do smaku.
- Dodać miarkę Nutilis i wymieszać.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 1257,3 (kJ)
Wartość energetyczna: 300,3 (Kkcal)
Białko: 5,5 (g)
Tłuszcz: 23,4 (g)
Węglowodany: 18,4 (g)
Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta wegetariańska
Kategoria przepisu: obiad, zupa