Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

zamknij menu

Zupa tajska z krewetkami

Nasza propozycja na zupę tajską z krewetkami została stworzona z myślą o zaspokojeniu potrzeb chorych i urozmaiceniu ich codziennej diety o akcent kuchni azjatyckiej. Krewetki i Nutridrink Protein zapewnią odpowiednią porcję białka, imbir rozgrzeje i pomoże opanować mdłości, a limonka i kolendra pobudzą kubki smakowe. Wypróbuj nasz przepis na zupę tajską z krewetkami!

Autor:

Zupa tajska z krewetkami

czas przygotowania

Czas przygotowania:

10 minut

czas przygotowania

Czas gotowania:

35 minut

czas przygotowania

Czas całkowity:

45 minut

czas przygotowania

Liczba porcji:

3

Składniki:

(liczba porcji: 3)
  • krewetki świeże lub wcześniej rozmrożone (220 g – ok. 20 szt.),
  • czosnek (1 ząbek),
  • olej kokosowy (20 g – 2 łyżki),
  • groszek zielony świeży lub mrożony (50 g – ok. 3,5 łyżki),
  • papryka czerwona pokrojona w kostkę (200 g – 1 mniejsza sztuka),
  • mleko kokosowe (150 g),
  • Nutridrink Protein 125 ml o smaku waniliowym (1,5butelki – 187, 5 ml),
  • por – tylko biała część (100 g – 1 szt.),
  • liść limonki (2 szt.) (można zamienić na trawę cytrynową),
  • posiekane pomidory z puszki (160 g),
  • świeża kolendra do ozdoby,
  • świeży imbir (2 cm),
  • sos rybny, sól, pieprz do smaku,
  • sok z połówki limonki,
  • woda (200 ml).

Sposób przygotowania:

  1. Na oleju kokosowym w garnku podsmażyć posiekany czosnek. Następnie dodać posiekany por i lekko podsmażyć.
  2. Do garnka dodać wodę, pomidory, mleko kokosowe, groszek, paprykę pokrojoną w kostkę, a także liść limonki, imbir (2 cm w całości, aby później łatwiej było go wyjąć z zupy), sos rybny i gotować przez 15 minut.
  3. Po tym czasie dodać krewetki i gotować jeszcze około 10 minut, do czasu, aby krewetki się ugotują.
  4. Przed podaniem, po lekkim ostygnięciu, dodać Nutridrink doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem według gustu.
  5. Serwować ze świeżą natką kolendry.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 1850,3 (kJ)

Wartość energetyczna: 441,9 (Kkcal)

Białko: 28,0 (g)

Tłuszcz: 22,9 (g)

Węglowodany: 36,3 (g)

Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta odżywcza, dieta wysokoenergetyczna

Kategoria przepisu: obiad, zupa

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających
Tarcza ochronna, bezpieczeństwo
Ustawienia prywatności
Tutaj możesz w dowolnej chwili deklarować i modyfikować ustawienia plików cookie.
Bezwzględnie konieczne pliki cookie

Są niezbędne w celu zapewnienia funkcjonowania witryny internetowej i nie można ich wyłączyć. Zazwyczaj są stosowane w odpowiedzi na podjęte przez użytkownika działania związane z żądaniem usług (ustawienie preferencji w zakresie prywatności użytkownika, logowanie, wypełnianie formularzy itp.). Można ustawić przeglądarkę, aby blokowała takie pliki cookie lub wyświetlała odpowiednie powiadomienia, jednak niektóre części witryny nie będą wówczas działały.

Analityczne pliki cookie

Umożliwiają nam liczenie odwiedzin i źródeł ruchu oraz pomiar i poprawę wydajności naszej witryny. Pokazują nam, które strony są najmniej i najbardziej popularne i w jaki sposób odwiedzający poruszają się po witrynie. Jeśli użytkownik nie zgodzi się na ich zastosowanie, nie będziemy wiedzieli, kiedy odwiedził naszą witrynę i nie będziemy w stanie monitorować jej wydajności.

Personalizujące pliki cookie

Służą do zwiększenia funkcjonalności witryny internetowej i personalizacji jej treści. Mogą być stosowane przez nas lub przez osoby trzecie, których usługi zostały dodane do naszych stron. Jeśli użytkownik nie zezwoli na ich zastosowanie, niektóre lub wszystkie z tych usług mogą nie działać poprawnie.

Pliki cookie do targetowania

Mogą zostać użyte przez naszych partnerów reklamowych poprzez naszą witrynę w celu stworzenia profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania mu odpowiednich reklam na innych witrynach. Nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, lecz pozwalają na jednoznaczną identyfikację przeglądarki i urządzenia internetowego użytkownika. W razie braku zgody na ich zastosowanie reklamy prezentowane użytkownikowi będą w mniejszym stopniu dostosowane do jego zainteresowań.