Koktajl z soku z buraków i rabarbaru
Koktajl z soku z buraków i rabarbaru to zdrowa, a jednocześnie pożywna propozycja. Dzięki dodatkowi preparatu odżywczego Nutridrink Protein jest rekomendowany pacjentom onkologicznym, którzy mają większe zapotrzebowanie na białko. Wypróbuj nasz przepis!
Czas przygotowania:
10 minut
Czas gotowania:
15 minut
Czas całkowity:
25 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
(liczba porcji: 2)- sok z buraków (150 ml),
- czerwona część rabarbaru (1 szt. – ok. 100 g),
- Nutridrink Protein o smaku owoców leśnych (1 butelka – 125 ml),
- świeży imbir (kawałek o dł. ok. 1 cm).
Sposób przygotowania:
-
Rabarbar dokładnie umyć i ugotować na parze.
- Następnie zmieszać z pozostałymi składnikami.
- Dokładnie zmiksować na gładki koktajl.
- Podawać na zimno od razu po przygotowaniu.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 794,4 (kJ)
Wartość energetyczna: 189,8 (Kkcal)
Białko: 9,3 (g)
Tłuszcz: 6,0 (g)
Węglowodany: 25,8 (g)
Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta bogatobiałkowa, dieta wegetariańska
Kategoria przepisu: drugie śniadanie, koktajl, przekąska