Bananowa granola z waniliową nutą
Bananowa granola z waniliową nutą to propozycja prostego, a przy tym nietuzinkowego, deseru, który sprawdzi się świetnie w roli śniadania, kolacji, a także podwieczorku. Nasz przepis przeznaczony jest dla pacjentów onkologicznych i dzięki dodatkowi Nutrdrink Protein zawiera optymalną porcję białka. Wypróbuj nasz przepis na bananową granolę!
Liczba porcji:
2
Składniki:
(liczba porcji: 2)- płatki owsiane (2 łyżki),
- płatki kokosowe, (2 łyżeczki),
- mak mielony suchy (1 łyżeczka),
- sezam (1 łyżeczka),
- pestki słonecznika (2 łyżeczki),
- pestki dyni (2 łyżeczki),
- cynamon do smaku (najlepiej cejloński),
- banan (½ szt.),
- Nutridrink Protein 125ml o smaku waniliowym (1 szt.).
Sposób przygotowania:
-
Wszystkie składniki oprócz Nutridrinka i banana wyłożyć na blaszkę do pieczenia i włożyć do nagrzanego pieca na 10-15 minut. M
- Mieszać co 5 minut, aby granola prażyła się równomiernie.
- W międzyczasie przygotować miseczkę, do której wkroić banana.
- Następnie dodać uprażoną granolę, a całość zalać Nutridrink Protein 125ml.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 3098,2 (kJ)
Wartość energetyczna: 740,0 (Kkcal)
Białko: 29,3 (g)
Tłuszcz: 40,1 (g)
Węglowodany: 74,7 (g)
Rodzaje diet: dieta odżywcza, dieta wysokoenergetyczna
Kategoria przepisu: deser, drugie śniadanie, śniadanie