Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Krem truskawkowy

Krem truskawkowy to pyszny deser, który dzięki dodatkowi Nutilis Clear ma przyjemną konsystencję i ułatwia przełykanie osobom chorym na dysfagię. Wypróbuj nasz przepis na krem truskawkowy!

Autor:

Krem truskawkowy

czas przygotowania

Czas przygotowania:

15 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

15 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • Śmietanka kremówka (50 g – ok. 3,5 łyżki),
  • jogurt grecki (50 g – 2,5 łyżki),
  • zmiksowane truskawki (50 g – garść),
  • cukier lub miód (1 łyżka – 15 g),
  • Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).
  • zmiksowane truskawki (50 g – garść),
  • cukier lub miód (1 łyżka – 15 g),
  • Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).

Sposób przygotowania:

  1. Śmietankę ubić (za pomocą rózgi lub miksera).
  2. Wymieszać wszystkie składniki kremu do uzyskania jednolitej konsystencji, dosłodzić do smaku.
  3. Zmieszać je z jedną miarką Nutilis.
  4. Truskawki wymieszać z cukrem/miodem.
  5. Zmieszać owoce z jedną miarką Nutilis. Podawać na kremie truskawkowym.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 1385,4 (kJ)

Wartość energetyczna: 330,9 (Kkcal)

Białko: 3,5 (g)

Tłuszcz: 20,4 (g)

Węglowodany: 72,5 (g)

Błonnik: 1,7 g (g)

Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: deser

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 3.8 na 4 oceniających