Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Serniczek waniliowy

Serniczek waniliowy to smaczna, prosta i stosunkowo szybka propozycja deseru, która została przygotowana z myślą o amatorach słodkości, zmagających się z problemami z przełykaniem pokarmów. Wypróbuj nasz oryginalny przepis na serniczek waniliowy!

Autor:

Serniczek waniliowy

czas przygotowania

Czas przygotowania:

1 h 15 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

1 h 15 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • naturalny serek kremowy (2 opakowania – ok. 260 g),
  • laska wanilii,
  • śmietana kremówka (1/2 szklanki – ok.. 120 ml),
  • Nutilis Clear (1,5 miarki – 4,5 g),
  • cukier puder wedle uznania (2 łyżeczki – 10 g),
  • sok z cytryny (2 łyżki – 12 g),
  • kakao do oprószenia,
  • biszkopty, podłużne (6 szt.).

Sposób przygotowania:

  1. Biszkopty:


    1. 200 ml wody połączyć z sokiem z cytryny, dodać cukier puder (1 łyżeczkę) do smaku. Wlać do miseczki, dodać ½ miarki Nutilis Clear i zamieszać.


    2. Biszkopt włożyć do miseczki tak, żeby wchłonął płyn, po chwili odwrócić na drugą stronę.


    3. Biszkopty ułożyć na talerzu, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.

  2. Krem:


    1. Serek zmiksuj ze śmietanką, ziarenkami wyjętymi z laski wanilii na gładki krem. Dopraw do smaku cukrem pudrem (1 łyżeczką).


    2. Zmieszaj z 1 miarką Nutilis Clear.


    3. Krem nakładaj szprycą na wierzch nasączonego biszkoptu. Oprósz kakao.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 4663.1 (kJ)

Wartość energetyczna: 1114,5 (Kkcal)

Białko: 20,5 (g)

Tłuszcz: 89,6 (g)

Węglowodany: 58,1 (g)

Rodzaje diet: dieta wegetariańska, dieta wysokotłuszczowa

Kategoria przepisu: deser

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających