Twoje posiłki w walce z chorobą
Gdy bliska osoba walczy z nowotworem może potrzebować większej ilości białka, które jest niezbędne w walce z chorobą.
Znaczenie białka w odżywianiu chorych onkologicznie
Dostarczenie do organizmu białka jest szczególnie ważne w przypadku chorób nowotworowych. Jest to istotny składnik w trakcie terapii i rekonwalescencji.
Osoba chora na nowotwór potrzebuje prawie dwa razy więcej białka niż zdrowa!
Choremu może być trudno uzupełnić zwiększone zapotrzebowanie na białko codzienną dietą.
Wsparciem jest żywienie medyczne – Nutridrink Protein.
Dowiedz się więcej o roli białka w chorobie nowotworowej – tutaj
Twoje posiłki w walcez chorobą
Nutridrink Protein odżywia i dzięki temu wspiera leczenie
Nutridrink Protein to produkt opracowany z myślą o pacjentach onkologicznych – dostarcza największą ilość białka w najmniejszej objętości, łatwej do wypicia.
ZAPYTAJ LEKARZA O ŻYWIENIE MEDYCZNE NUTRIDRINK PROTEIN.
Nutridrink Protein to skoncentrowane źródło białka, energii i składników odżywczych w małej butelce.
Zalecany do stosowania:
- jako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej
- w czasie i pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii
- w okresie rekonwalescencji
- w opiece paliatywnej
*na podstawie analizy tego typu produktów dostępnych na rynku polskim, 2019
**zapytaj lekarza
***Nutridrink Protein najczęściej polecany produkt w kategorii żywienia medycznego. IQVIA Poland Pharmascope MAT/09/2020 Units © 2020 IQVA and its affilates. All rigits reserved.
U osób z chorobą nowotworową często występują problemy, które negatywnie wpływają na przyjmowanie posiłków:
- Brak apetytu
- Nudności
- Zaburzenia czucia smaków :
- Niechęć do niektórych smaków
- Brak czucia smaku
- Nieprzyjemny posmak w ustach
- Metaliczny smak w ustach
- Gorzki smak w ustach
- Suchość w ustach
- Zmiany śluzówkowe w jamie ustnej
Wszystko to może prowadzić do zmniejszenia ilości przyjmowanych pokarmów i powstawania niedoborów żywieniowych, a w konsekwencji do niedożywienia.