Gdy bliska osoba walczy z nowotworem, starasz się by dobrze się odżywiała. Bywa trudno gdyż u osób z chorobą nowotworową często występują problemy, które negatywnie wpływają na przyjmowanie posiłków, takie jak:

  • Brak apetytu
  • Nudności
  • Zaburzenia czucia smaków :
    • Niechęć do niektórych smaków
    • Brak czucia smaku
    • Nieprzyjemny posmak w ustach
    • Metaliczny smak w ustach
    • Gorzki smak w ustach
  • Suchość w ustach
  • Zmiany śluzówkowe w jamie ustnej

Wszystko to może prowadzić do zmniejszenia ilości przyjmowanych pokarmów i powstawania niedoborów żywieniowych, a w konsekwencji do niedożywienia.

Nutridrink Protein odżywia i dzięki temu wspiera leczenie.

Nutridrink zaletyNutridrink Protein to produkt opracowany z myślą o pacjentach onkologicznych – dostarcza największą ilość białka w najmniejszej objętości, łatwej do wypicia.

ZAPYTAJ LEKARZA O ŻYWIENIE MEDYCZNE NUTRIDRINK PROTEIN.

*na podstawie analizy tego typu produktów dostępnych na rynku polskim, 2019
**zapytaj lekarza

 

Nutridrink Protein to skoncentrowane źródło białka, energii i składników odżywczych w małej butelce.

Zalecany do stosowania:

  • jako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej
  • w czasie i pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii
  • w okresie rekonwalescencji
  • w opiece paliatywnej

Znaczenie białka w odżywianiu chorych onkologicznie

Dostarczenie do organizmu białka jest szczególnie ważne w przypadku chorób nowotworowych. Jest to istotny składnik w trakcie terapii i rekonwalescencji.

Osoba chora na nowotwór potrzebuje około dwa razy więcej białka niż zdrowa!

Z powodu problemów z odżywianiem często nie jest w stanie uzupełnić zapotrzebowania na składniki odżywcze za pomocą codziennej diety.

Wsparciem jest żywienie medyczne – Nutridrink Protein.

Dowiedz się więcej o roli białka w chorobie nowotworowej – tutaj

Twoje posiłki w walce z chorobą

Jak stosowaćGdzie kupić