Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Bananowa granola z waniliową nutą

Bananowa granola z waniliową nutą to propozycja prostego, a przy tym nietuzinkowego, deseru, który sprawdzi się świetnie w roli śniadania, kolacji, a także podwieczorku. Nasz przepis przeznaczony jest dla pacjentów onkologicznych i dzięki dodatkowi Nutrdrink Protein zawiera optymalną porcję białka. Wypróbuj nasz przepis na bananową granolę!

Autor:

liczba porcji

Liczba porcji:

2

Składniki:

(liczba porcji: 2)
  • płatki owsiane (2 łyżki),
  • płatki kokosowe, (2 łyżeczki),
  • mak mielony suchy (1 łyżeczka),
  • sezam (1 łyżeczka),
  • pestki słonecznika (2 łyżeczki),
  • pestki dyni (2 łyżeczki),
  • cynamon do smaku (najlepiej cejloński),
  • banan (½ szt.),
  • Nutridrink Protein 125ml o smaku waniliowym (1 szt.).

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki oprócz Nutridrinka i banana wyłożyć na blaszkę do pieczenia i włożyć do nagrzanego pieca na 10-15 minut. M
  2. Mieszać co 5 minut, aby granola prażyła się równomiernie.
  3. W międzyczasie przygotować miseczkę, do której wkroić banana.
  4. Następnie dodać uprażoną granolę, a całość zalać Nutridrink Protein 125ml.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 3098,2 (kJ)

Wartość energetyczna: 740,0 (Kkcal)

Białko: 29,3 (g)

Tłuszcz: 40,1 (g)

Węglowodany: 74,7 (g)

Rodzaje diet: dieta odżywcza, dieta wysokoenergetyczna

Kategoria przepisu: deser, drugie śniadanie, śniadanie

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających