Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Cannelloni z twarożkiem i owocami

Jednym z najważniejszych elementów naszego życia – mających wpływ na stan naszego zdrowia – jest to, co jemy. Żywienie nabiera szczególnego znaczenia w trakcie choroby, ponieważ może pomóc stawić czoła chorobie nowotworowej. W naszych przepisach staramy się przedstawić propozycje przygotowania jedzenia w taki sposób aby sprostać potrzebom pacjentów. Cannelloni z twarożkiem i owocami to kolejny pomysł na pyszny i wartościowy przepis dla pacjentów onkologicznych.

Autor:

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • biały ser tłusty (220g),
  • canelloni (5szt.),
  • Nutridrink Protein 125ml o smaku truskawkowym (½ szt.),
  • jogurt naturalny gesty (150ml),
  • truskawki świeże lub mrożone (200g).

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180st. C.
  2. Biały ser wymieszać z misce z Nutridrink Protein o smaku truskawkowym tak, aby powstał gęsty krem (z grudkami od sera).
  3. Następnie nadziać canelloni twarożkiem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  4. Jogurt zmiksować z truskawkami na gęsty koktajl i polać nim canelloni tak, aby każda część makaronu była nieco przykryta.
  5. Włożyć do piekarnika na 40 minut.
  6. Podawać na ciepło.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 3832,8 (kJ)

Wartość energetyczna: 915,5 (Kkcal)

Białko: 63,4 (g)

Tłuszcz: 32,1 (g)

Węglowodany: 93,4 (g)

Rodzaje diet: dieta odżywcza, dieta wegetariańska, dieta wysokoenergetyczna

Kategoria przepisu: ciasto, deser, drugie danie

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4.3 na 4 oceniających