Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Koktajl z soku z buraków i rabarbaru

Koktajl z soku z buraków i rabarbaru to zdrowa, a jednocześnie pożywna propozycja. Dzięki dodatkowi preparatu odżywczego Nutridrink Protein jest rekomendowany pacjentom onkologicznym, którzy mają większe zapotrzebowanie na białko. Wypróbuj nasz przepis!

Autor:

czas przygotowania

Czas przygotowania:

10 minut

czas gotowania

Czas gotowania:

15 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

25 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

2

Składniki:

(liczba porcji: 2)
  • sok z buraków (150 ml),
  • czerwona część rabarbaru (1 szt. – ok. 100 g),
  • Nutridrink Protein o smaku owoców leśnych (1 butelka – 125 ml),
  • świeży imbir (kawałek o dł. ok. 1 cm).

Sposób przygotowania:

Uwaga: w przypadku konieczności wyłączenia z diety surowych owoców i warzyw należy pominąć przepis.
  1. Rabarbar dokładnie umyć i ugotować na parze.

  2. Następnie zmieszać z pozostałymi składnikami.
  3. Dokładnie zmiksować na gładki koktajl.
  4. Podawać na zimno od razu po przygotowaniu.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 794,4 (kJ)

Wartość energetyczna: 189,8 (Kkcal)

Białko: 9,3 (g)

Tłuszcz: 6,0 (g)

Węglowodany: 25,8 (g)

Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta bogatobiałkowa, dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: drugie śniadanie, koktajl, przekąska

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4.3 na 4 oceniających