Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Koktajl ze szpinaku

Koktajl ze szpinaku to świetna propozycja na szybką i pożywną przekąskę pomiędzy posiłkami. Z powodzeniem można go wykorzystać również w potrawie np. w formie sosu. Przepis na koktajl ze szpinaku przygotowaliśmy z myślą o pacjentach zmagających się z dysfagią.

Autor:

Koktajl ze szpinaku

czas przygotowania

Czas przygotowania:

10 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

10 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • ugotowany szpinak (50 g – 2 łyżki),
  • masło (1 łyżeczka –5 g),
  • bulion warzywny lub woda (35 ml – 3,5 łyżki),
  • mleko w proszku (1 łyżeczka – 5 g),
  • Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).

Sposób przygotowania:

  1. Włożyć do blendera szpinak, mleko i masło, dolać bulion i zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę.
  2. Dodać jedną miarkę Nutilis Clear i miksować kolejne 10 sekund.
  3. Odstawić na półtorej minuty.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 234,3 (kJ)

Wartość energetyczna: 56 (Kkcal)

Białko: 2,6 (g)

Tłuszcz: 2,9 (g)

Węglowodany: 4,3 (g)

Rodzaje diet: dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: drugie śniadanie, koktajl, przekąska

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających