Krem korzenny z biszkoptami
Korzenne smaki i zapachy kojarzą się z zimowymi pysznościami. Dlatego właśnie teraz przypominamy nasz przepyszny korzenno-pomarańczowy krem na bazie mascarpone. Dostarczy on mnóstwo białka i kalorii oraz bardzo dużo przyjemności!
Czas przygotowania:
5 minut
Czas całkowity:
5 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
(liczba porcji: 1)- serek mascarpone (4 łyżki – ok. 100 g),
- sok wyciśnięty ze świeżej pomarańczy (3 łyżki),
- gotowa mieszanka przypraw korzennych (½ łyżeczki),
- podłużne biszkopty (2-3 szt.),
- plasterek pomarańczy do dekoracji.
- Nutridrink Protein 125 ml o smaku waniliowym (pół butelki – ok. 63 ml),
Sposób przygotowania:
- W miseczce wymieszać serek mascarpone z Nutridrink Protein 125 ml na gładką masę.
- Krem doprawić sokiem z pomarańczy i mieszanką korzenną.
- Dokładnie wymieszać i przełożyć do szklanego pucharka.
- Ozdobić plastrem pomarańczy. Całość podawać z biszkoptami.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 2546,6 (kJ)
Wartość energetyczna: 608,2 (Kkcal)
Białko: 14,7 (g)
Tłuszcz: 45,3 (g)
Węglowodany: 36,3 (g)
Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta wysokoenergetyczna
Kategoria przepisu: deser, podwieczorek, przekąska