Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Krem korzenny z biszkoptami

Korzenne smaki i zapachy kojarzą się z zimowymi pysznościami. Dlatego właśnie teraz przypominamy nasz przepyszny korzenno-pomarańczowy krem na bazie mascarpone. Dostarczy on mnóstwo białka i kalorii oraz bardzo dużo przyjemności!

Autor:

Krem korzenny z biszkoptami

czas przygotowania

Czas przygotowania:

5 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

5 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • serek mascarpone (4 łyżki – ok. 100 g),
  • sok wyciśnięty ze świeżej pomarańczy (3 łyżki),
  • gotowa mieszanka przypraw korzennych (½ łyżeczki),
  • podłużne biszkopty (2-3 szt.),
  • plasterek pomarańczy do dekoracji.
  • Nutridrink Protein 125 ml o smaku waniliowym (pół butelki – ok. 63 ml),

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce wymieszać serek mascarpone z Nutridrink Protein 125 ml na gładką masę.
  2. Krem doprawić sokiem z pomarańczy i mieszanką korzenną.
  3. Dokładnie wymieszać i przełożyć do szklanego pucharka.
  4. Ozdobić plastrem pomarańczy. Całość podawać z biszkoptami.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 2546,6 (kJ)

Wartość energetyczna: 608,2 (Kkcal)

Białko: 14,7 (g)

Tłuszcz: 45,3 (g)

Węglowodany: 36,3 (g)

Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta wysokoenergetyczna

Kategoria przepisu: deser, podwieczorek, przekąska

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających