Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

zamknij menu

Pasta z zielonych warzyw

Zielone warzywa zmiksowane na gładki krem mogą być świetnym dodatkiem do dań lub same mogą stanowić przekąskę. Ten sposób podawania posiłków może ułatwić ich spożywanie przy problemach z połykaniem. Wypróbuj nasz przepis!

Autor:

Pasta z zielonych warzyw

czas przygotowania

Czas przygotowania:

20 minut

czas przygotowania

Czas gotowania:

20 minut

czas przygotowania

Czas całkowity:

40 minut

czas przygotowania

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • woda (150 ml),
  • szpinak mrożony (50 g – ok. 3 kostki),
  • brokuły (70 g),
  • korzeń selera (20 g),
  • ser mascarpone (100 g – 5 łyżek),
  • sól i pieprz do smaku,
  • mielony parmezan (1 łyżka – 8 g),
  • Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa ugotować w wodzie w garnku bez przykrywki. Następnie delikatnie przestudzić i dodać oba sery, tj. mascarpone i parmezan.
  2. Doprawić do smaku i zmiksować bardzo dokładnie na gładki krem tak, aby włókna z liści szpinaku nie były widoczne.
  3. Następnie krem przełożyć do shakera, dodać Nutilis i dokładnie wymieszać.
  4. Podawać od razu po przygotowaniu, jako jarzynka do dania mięsnego bądź rybnego.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 2365,4 (kJ)

Wartość energetyczna: 565,0 (Kkcal)

Białko: 37,4 (g)

Tłuszcz: 46,1 (g)

Węglowodany: 13,4 (g)

Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: drugie śniadanie, kolacja, podwieczorek

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających
Tarcza ochronna, bezpieczeństwo
Ustawienia prywatności
Tutaj możesz w dowolnej chwili deklarować i modyfikować ustawienia plików cookie.
Bezwzględnie konieczne pliki cookie

Są niezbędne w celu zapewnienia funkcjonowania witryny internetowej i nie można ich wyłączyć. Zazwyczaj są stosowane w odpowiedzi na podjęte przez użytkownika działania związane z żądaniem usług (ustawienie preferencji w zakresie prywatności użytkownika, logowanie, wypełnianie formularzy itp.). Można ustawić przeglądarkę, aby blokowała takie pliki cookie lub wyświetlała odpowiednie powiadomienia, jednak niektóre części witryny nie będą wówczas działały.

Analityczne pliki cookie

Umożliwiają nam liczenie odwiedzin i źródeł ruchu oraz pomiar i poprawę wydajności naszej witryny. Pokazują nam, które strony są najmniej i najbardziej popularne i w jaki sposób odwiedzający poruszają się po witrynie. Jeśli użytkownik nie zgodzi się na ich zastosowanie, nie będziemy wiedzieli, kiedy odwiedził naszą witrynę i nie będziemy w stanie monitorować jej wydajności.

Personalizujące pliki cookie

Służą do zwiększenia funkcjonalności witryny internetowej i personalizacji jej treści. Mogą być stosowane przez nas lub przez osoby trzecie, których usługi zostały dodane do naszych stron. Jeśli użytkownik nie zezwoli na ich zastosowanie, niektóre lub wszystkie z tych usług mogą nie działać poprawnie.

Pliki cookie do targetowania

Mogą zostać użyte przez naszych partnerów reklamowych poprzez naszą witrynę w celu stworzenia profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania mu odpowiednich reklam na innych witrynach. Nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, lecz pozwalają na jednoznaczną identyfikację przeglądarki i urządzenia internetowego użytkownika. W razie braku zgody na ich zastosowanie reklamy prezentowane użytkownikowi będą w mniejszym stopniu dostosowane do jego zainteresowań.