Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Mus czekoladowy z bitą śmietaną

Klasyka wśród deserów – mus czekoladowy, tym razem w wersji odżywczej. Połączenie preparatu Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym wraz z awokado to posiłek bogaty w białko i jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Jednocześnie jest to uczta dla podniebienia – aksamitnie gładki, z mocną nutą czekolady. Deser po prostu idealny na każdą porę roku.

czas przygotowania

Czas przygotowania:

10 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

10 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

3

Składniki:

(liczba porcji: 3)
  • Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym (butelka),
  • awokado (1szt. – ok. 140 g),
  • syrop z agawy lub klonowy (15 g – 2 łyżki),
  • sok z cytryny (8 g – 1 łyżka),
  • serek mascarpone (40 g – 2 łyżki),
  • bita śmietana (6 g – 1 łyżka),
  • siemię lniane (10 g – 2 łyżki),
  • owoc do dekoracji, np. truskawka, wiśnia (bez pestki).

Sposób przygotowania:

  1. Miąższ awokado zmiksować z sokiem z cytryny, syropem oraz preparatem Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym.
  2. W osobnej miseczce zalać wrzątkiem sproszkowane siemię lniane – na 2 łyżki siemienia lnianego wlać 4 łyżki wrzącej wody.
  3. Następnie wymieszać siemię z wodą, aby powstała gęsta masa. Dodać ją do czekoladowego kremu.
  4. Krem przełożyć do małych miseczek i udekorować bitą śmietaną i owocami. Można posypać po wierzchu szczyptą kakao.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 1256 (kJ)

Wartość energetyczna: 300 (Kkcal)

Białko: 9 (g)

Tłuszcz: 19 (g)

Węglowodany: 28 (g)

Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta bogatobiałkowa, dieta immunomodulująca, dieta odżywcza, dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: deser, przekąska

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających