Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Pikantna zupa dyniowa

Pikantna zupa dyniowa to pomysł dla wszystkich fanów aromatycznych i wyrazistych potraw. Nasza propozycja skierowana jest szczególnie do osób zmagających się z trudnościami z przełykaniem. Wypróbuj nasz przepis na pikantną zupę dyniową!

Autor:

Pikantna zupa dyniowa

czas przygotowania

Czas przygotowania:

15 minut

czas gotowania

Czas gotowania:

45 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

1 h

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • mała dynia odmiany Hokkaido (1 szt. – ok. 400 g),
  • por (1 szt. – ok. 100 g),
  • mleczko koksowe (1/2 puszki – 200 ml),
  • bulion (250 ml – ok. 1 szklanka),
  • oliwa z oliwek (2 łyżki – ok. 20 g),
  • kolendra mielona (1/2 łyżeczki),
  • pasta curry do smaku,
  • sól do smaku,
  • Nutilis Clear (2 miarki – 2 x 3 ml).

Sposób przygotowania:

  1. Dynię podzielić na mniejsze części, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC, piec do miękkości. Obierać ze skórki (jeśli konieczne; w przypadku dyni Hokkaido nie ma takiej potrzeby).
  2. Drobno posiekany por zeszklić na oliwie. Dodać kolendrę.
  3. W garnuszku połączyć dynię, por. Zalać mleczkiem koksowym i bulionem, dodać pastę curry. Gotować 5 minut.
  4. Zmiksować na gładką zupę. Doprawić do smaku.
  5. Zmieszać z 2 miarkami Nutilis Clear.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 3738.8 (kJ)

Wartość energetyczna: 893,6 (Kkcal)

Białko: 18,9 (g)

Tłuszcz: 61,4 (g)

Węglowodany: 78,7 (g)

Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta bezlaktozowa, dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: obiad

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających