Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

A’la mini suflet proteinowy z kaszą kukurydzianą

Suflet uznawany jest za jedno z największych wyzwań kulinarnych. Mimo to warto spróbować go przyrządzić. Nasz przepis przeznaczony jest dla osób chorych onkologicznie. Propozycja mini sufletu z kaszą kukurydzianą zawiera dodatkową porcję białka w postaci dodatku preparatu Nutridrink Protein.

Autor:

liczba porcji

Liczba porcji:

10

Składniki:

(liczba porcji: 10)
  • kasza kukurydziana (50g),
  • woda do ugotowania kaszy (250ml),
  • woda do ugotowania kaszy (250ml),
  • proszek do pieczenia (1łyżeczka),
  • jajko (1szt.),
  • Nutridrink Protein 125ml o smaku waniliowym (1szt.),
  • cynamon do smaku (najlepiej cejloński).
  • masło do wysmarowania kokilek

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220st.C.

  2. Kaszę gotować w wodzie przez 3 minuty ciągle mieszając.
  3. Następnie dodać do garnka pokruszony biały ser i Nutridrink Protein po czym dobrze wymieszać.
  4. Pod koniec mieszania wbić jajko, nieco proszku do pieczenia i jeszcze raz wymieszać.
  5. Doprawić cynamonem do smaku i przelać masę do wysmarowanych tłuszczem żaroodpornych kokilek. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 30 minut tak, aby wierzch suflecików lekko się zarumienią.
  6. Sufletów nie wyjmować od razu z piekarnika. Należy je lekko przestudzić zostawiając na jakieś 30 minut w ciepłym piecu.
  7. Suflety proteinowe można podać na słodko z odrobiną konfitury albo wytrawnie z sosem pesto.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: (kJ)

Wartość energetyczna: (Kkcal)

Białko: (g)

Tłuszcz: (g)

Węglowodany: (g)

Rodzaje diet: dieta odżywcza, dieta wysokoenergetyczna

Kategoria przepisu: drugie śniadanie, podwieczorek, przekąska

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 2.8 na 5 oceniających