Jaglanka czekoladowa
Jaglanka czekoladowa to przepis na pyszne i pożywne śniadanie. Nasza propozycja wzbogacona została o preparat odżywczy Cubitan, który wspiera proces leczenia przy odleżynach i innych trudno gojących się ranach. Wypróbuj nasz przepis już dziś!

Czas przygotowania:
15 minut

Czas całkowity:
15 minut

Liczba porcji:
1
Składniki:
(liczba porcji: 1)- kasza jaglana (50 g),
- rodzynki (15 g – łyżka),
- migdały w płatkach (2 łyżki – 40 g),
- gruszka (1 mała szt. – ok. 130 g),
- Cubitan o smaku czekoladowym (1 butelka – 200 ml).
Sposób przygotowania:
- Na gęstym sitku suchą kasze przelać wrzątkiem. Następnie ugotować w proporcjach 1:2 (porcja kaszy do dwóch porcji wody).
- W międzyczasie na suchej patelni podprażyć płatki migdałów, aby nabrały ciemniejszego zabarwienia, a także pokroić gruszkę w drobną kostkę.
- Ugotowaną kaszę zmieszać z rodzynkami, prażonymi migdałami, świeżą gruszką i całość zalać preparatem Cubitan o smaku czekoladowym.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 3154,1 (kJ)
Wartość energetyczna: 753,4 (Kkcal)
Białko: 34,2 (g)
Tłuszcz: 29,5 (g)
Węglowodany: 97,5 (g)
Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta bogatobiałkowa, dieta wegetariańska
Kategoria przepisu: śniadanie