Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Czekoladowa jaglanka

Jaglanka czekoladowa to propozycja smacznego i pożywnego posiłku dla pacjentów, którzy lubią śniadania na słodko. Jej bazą jest kasza jaglana – produkt o wyjątkowo wysokiej wartości odżywczej, a dodatkowo z racji drobnych ziaren zalecana nawet w diecie lekkostrawnej. W diecie bardzo łatwostrawnej można stosować głównie kasze drobnoziarniste: kaszę manną, kuskus, kukurydzianą lub kaszę jęczmienną perłową. W pozostałych przypadkach można stosować wszystkie kasze, ale szczególnie poleca się kaszę jaglaną oraz gryczaną, gdyż są źródłem wielu składników mineralnych i witamin. Wypróbuj nasz przepis na czekoladową jaglankę!

Autor:

czas przygotowania

Czas przygotowania:

10 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

15 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym (1 butelka),
  • kasza jaglana (50g),
  • rodzynki, łyżka (15g),
  • migdały w płatkach (2 łyżki - 40g),
  • gruszka (mała szt.).

Sposób przygotowania:

  1. Na gęstym sitku suchą kasze przelać wrzątkiem. Następnie ugotować w proporcjach 1:2 (porcja kaszy do dwóch porcji wody).

  2. W międzyczasie na suchej patelni podprażyć płatki migdałów, aby nabrały ciemniejszego zabarwienia, a także pokroić gruszkę w drobną kostkę.
  3. Ugotowaną kaszę zmieszać z rodzynkami, prażonymi migdałami, świeżą gruszką i całość
    zalać Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym.
  4. Smacznego!

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 3154 (kJ)

Wartość energetyczna: 753 (Kkcal)

Białko: 34,5 (g)

Tłuszcz: 29,5 (g)

Węglowodany: 97,5 (g)

Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta bogatobiałkowa, dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: śniadanie

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4.3 na 4 oceniających