Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Kanapka z pastą szynkową i sałatką buraczaną

Kanapka z pastą szynkową i sałatką buraczaną to świetna propozycja zarówno na pierwsze, jak i drugie śniadanie. Dzięki takiej nietuzinkowej kanapce można w bardzo łatwy sposób urozmaicić codzienną dietę. Dodatek preparatu zagęszczającego – Nutilis Clear – sprawi, że kanapki te będą odpowiednie dla osób zmagających się z trudnościami z połykaniem. Wypróbuj nasz przepis na kanapkę z pastą szynkową i sałatką buraczaną!

Autor:

Kanapka z pastą szynkową

czas przygotowania

Czas przygotowania:

15 minut

czas przygotowania

Czas gotowania:

2 h

czas przygotowania

Czas całkowity:

2 h 15 minut

czas przygotowania

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • Pasta szynkowa – składniki (na 1 porcję):
  • -- drobno pokrojona szynka gotowana (50 g – 4-5 plasterków),
  • -- sok ananasowy (80 ml – 1/3 szklanki),
  • -- Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).
  • Chleb – składniki (na 1 porcję):
  • -- woda lub warzywny bulion (200 ml),
  • -- chleb bez skórki (1 kromka – ok. 40 g),
  • -- Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).
  • Sałatka buraczana – składniki (na 1 porcję):
  • -- ugotowany burak (50 g – ½ szt.),
  • -- mleko (50 ml),
  • -- majonez (20 g – 25 g),
  • -- Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).
  • Majonez – składniki (na 1 porcję):
  • -- jajko na twardo (1 szt.),
  • -- majonez (łyżka – 25 g),
  • -- mleko (50 ml),
  • -- Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).

Sposób przygotowania:

  1. Wlać 200 ml wody albo bulionu do miseczki, dodać miarkę Nutilis Clear i zamieszać.
  2. Wziąć kromkę chleba o grubości około 1 cm i włożyć do miseczki tak, żeby chleb wchłonął wodę/bulion.
  3. Po chwili odwrócić kromkę na drugą stronę.
  4. Położyć chleb na talerz, podzielić na 3 części i posmarować dodatkami.
  5. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie chleb jest gotowy do zjedzenia.
  6. Należy ściąć skórkę z chleba i unikać pieczywa razowego z grubo mielonym ziarnem lub łuskami.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 2677.76 (kJ)

Wartość energetyczna: 640 (Kkcal)

Białko: 23,9 (g)

Tłuszcz: 40,8 (g)

Węglowodany: 44,5‬ (g)

Rodzaje diet: dieta odżywcza

Kategoria przepisu: drugie śniadanie, kolacja, śniadanie

Tarcza ochronna, bezpieczeństwo
Ustawienia prywatności
Tutaj możesz w dowolnej chwili deklarować i modyfikować ustawienia plików cookie.
Bezwzględnie konieczne pliki cookie

Są niezbędne w celu zapewnienia funkcjonowania witryny internetowej i nie można ich wyłączyć. Zazwyczaj są stosowane w odpowiedzi na podjęte przez użytkownika działania związane z żądaniem usług (ustawienie preferencji w zakresie prywatności użytkownika, logowanie, wypełnianie formularzy itp.). Można ustawić przeglądarkę, aby blokowała takie pliki cookie lub wyświetlała odpowiednie powiadomienia, jednak niektóre części witryny nie będą wówczas działały.

Analityczne pliki cookie

Umożliwiają nam liczenie odwiedzin i źródeł ruchu oraz pomiar i poprawę wydajności naszej witryny. Pokazują nam, które strony są najmniej i najbardziej popularne i w jaki sposób odwiedzający poruszają się po witrynie. Jeśli użytkownik nie zgodzi się na ich zastosowanie, nie będziemy wiedzieli, kiedy odwiedził naszą witrynę i nie będziemy w stanie monitorować jej wydajności.

Personalizujące pliki cookie

Służą do zwiększenia funkcjonalności witryny internetowej i personalizacji jej treści. Mogą być stosowane przez nas lub przez osoby trzecie, których usługi zostały dodane do naszych stron. Jeśli użytkownik nie zezwoli na ich zastosowanie, niektóre lub wszystkie z tych usług mogą nie działać poprawnie.

Pliki cookie do targetowania

Mogą zostać użyte przez naszych partnerów reklamowych poprzez naszą witrynę w celu stworzenia profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania mu odpowiednich reklam na innych witrynach. Nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, lecz pozwalają na jednoznaczną identyfikację przeglądarki i urządzenia internetowego użytkownika. W razie braku zgody na ich zastosowanie reklamy prezentowane użytkownikowi będą w mniejszym stopniu dostosowane do jego zainteresowań.