Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Zupa marchewkowa

Niezwykle prosta zupa marchewkowa. Dlaczego warto ją jeść? Reguluje pracę jelit, chroni skórę oraz zawiera szereg witamin. Dodatkowo trudniej o bardziej popularne i łatwo dostępne warzywo niż marchew. Wypróbuj przepis na zupę marchewką!

Autor:

czas przygotowania

Czas przygotowania:

10 minut

czas gotowania

Czas gotowania:

20 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

30 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • Marchew świeża lub mrożona (1/4 opakowania – ok. 200 g)
  • mała cebula (1 szt. – ok. 30 g)
  • masło klarowane (1 łyżka – 10 g)
  • sok z 1 limonki
  • Nutridrink Protein o smaku waniliowym (62,5 ml – 1/2 butelki)
  • czarny pieprz, sól, sos rybny (do smaku)
  • natka pietruszki lub świeża kolendra (1/2 pęczka ok. 20 g)

Sposób przygotowania:

W przypadku konieczności zastosowania diety łatwostrawnej należy zrezygnować z dodatku cebuli.
  1. Cebulę podsmażyć na maśle w garnku .


  2. Marchewkę ugotować na półtwardo (najlepiej na parze). Po ugotowaniu dodać ją do cebuli, doprawić i dolać Nutridrink Protein 125 ml o smaku waniliowym. Jeśli preferujesz bardziej wodnistą zupę można dodać nieco wody.
  3. Chwilę podgrzać, po czym dodać sok z limonki, a następnie zmiksować. Przelać do miseczek.
  4. Podawać z posiekaną natką.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 1158,5 (kJ)

Wartość energetyczna: 276,7 (Kkcal)

Białko: 11,8 (g)

Tłuszcz: 14,7 (g)

Węglowodany: 29,7 (g)

Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta odżywcza, dieta wegetariańska, dieta wysokoenergetyczna

Kategoria przepisu: obiad, podwieczorek, zupa

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4.2 na 5 oceniających