Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Zupa warzywna

Zupa warzywna to idealna propozycja na lekki obiad. Najlepiej smakuje w sezonie wiosenno-letnim, jeśli przyrządzimy ją ze świeżych warzyw. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis ten odtwarzać również jesienią i zimą korzystając z mrożonek. Nasza propozycja zupy warzywnej przeznaczona jest dla osób zmagających się z problemami z przełykaniem pokarmów.

Autor:

Zupa warzywna

czas przygotowania

Czas przygotowania:

15 minut

czas gotowania

Czas gotowania:

45 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

1 h

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • gotowa, mrożona mieszanka warzywna (150 g),
  • masło lub margaryna (1 łyżeczka – 5 g),
  • ząbek czosnku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • bulion warzywny (150 ml),
  • Nutilis Clear (1 miarka – 3 g).

Sposób przygotowania:

  1. Podgrzać masło lub margarynę w dużym garnku, dodać warzywa, czosnek i trochę soli i pieprzu.
  2. Zamieszać składniki i zostawić na rozgrzanej płycie pod przykryciem na około 15 minut.
  3. Dodać bulion, gotować do momentu, kiedy warzywa będą miękkie (około 30 minut).
  4. Całość zmiksować, tak by konsystencja była aksamitna, bez grudek.
  5. Doprawić solą i pieprzem.
  6. Dodać jedną miarkę Nutilis Clear i wymieszać.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 644.34 (kJ)

Wartość energetyczna: 154 (Kkcal)

Białko: 2,4 (g)

Tłuszcz: 7,5 (g)

Węglowodany: 19,2 (g)

Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta bezlaktozowa, dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: obiad, zupa

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających