Ryżanka czekoladowa z rodzynkami
Płatki ryżowe to doskonała przekąska. Niezwykle prosty produkt, lekki, dobrze łączący się z rożnymi smakami. Możemy je wykorzystać zarówno do przygotowania śniadania, jak w poniższym przepisie, jak również jako substytut mąki czyli do zagęszczenia potraw.
                                    
                            
                        Czas przygotowania:
10 minut
                        Czas całkowity:
10 minut
                    Liczba porcji:
1
Składniki:
(liczba porcji: 1)- Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym (pół butelki),
 - płatki ryżowe (50 g – ok. 4 łyżki),
 - woda (150 ml),
 - kakao (10 g – 2 łyżeczki),
 - banan (0,5 szt.),
 - rodzynki (20 g – ok. 1,5 łyżki),
 - szczypta soli do smaku.
 
Sposób przygotowania:
- Płatki ryżowe wraz z rodzynkami ugotować w wodzie.
 - Następnie dodać kakao, sól dobrze wymieszać i dolać Nutridrink Skin Repair.
 - Na koniec do ryżanki dodać pokrojonego w plastry banana.
 
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 2088 (kJ)
Wartość energetyczna: 499 (Kkcal)
Białko: 16 (g)
Tłuszcz: 8 (g)
Węglowodany: 97,5 (g)
Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta odżywcza, dieta wegetariańska
Kategoria przepisu: deser, śniadanie