Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Czekoladowa owsianka

Czekoladowa owsianka to propozycja śniadaniowa, która zachwyca aromatem cynamonu, głębią czekoladowego smaku i owocową nutą musu jabłkowego. Zawarty w owsiance preparat odżywczy Nutridrnik Skin Repair o smaku czekoladowym uzupełnia posiłek o białko, argininę, cynk i inne składniki wspomagające proces gojenia ran.

czas przygotowania

Czas przygotowania:

20 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

20 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

2

Składniki:

(liczba porcji: 2)
  • Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym ( 1 butelka),
  • migdały bez skóry (20 g – 2 łyżki),
  • daktyl suszony (1 duża sztuka),
  • płatki owsiane (50 g – 5 łyżek),
  • skórka z eko pomarańczy,
  • mus jabłkowy (2 łyżki),
  • mleko lub woda (200 ml),
  • przyprawy: cynamon (1 łyżeczka),
  • kakao (1 łyżka – 10 g),
  • wanilia: ekstrakt waniliowy (½ łyżeczki) lub cukier waniliowy (1 łyżeczka).

Sposób przygotowania:

  1. Do blendera włożyć migdały, daktyl, płatki owsiane, ekstrakt waniliowy lub cukier, startą skórkę z pomarańczy, a następnie zmiksować.
  2. Zblendowaną owsiankę przełożyć do garnka, wlać 200 ml mleka (ew. zamiast mleka można użyć wody) oraz łyżkę kakao. Gotować do momentu, aż owsianka wchłonie cały płyn
  3. Przełożyć masę do miski, dodać mus jabłkowy, cynamon oraz Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym. Całość wymieszać.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 1552 (kJ)

Wartość energetyczna: 371 (Kkcal)

Białko: 18 (g)

Tłuszcz: 12,5 (g)

Węglowodany: 50 (g)

Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta wegetariańska, dieta wysokoenergetyczna

Kategoria przepisu: deser, podwieczorek, śniadanie

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających