Czekoladowa owsianka
Czekoladowa owsianka to propozycja śniadaniowa, która zachwyca aromatem cynamonu, głębią czekoladowego smaku i owocową nutą musu jabłkowego. Zawarty w owsiance preparat odżywczy Nutridrnik Skin Repair o smaku czekoladowym uzupełnia posiłek o białko, argininę, cynk i inne składniki wspomagające proces gojenia ran.
Czas przygotowania:
20 minut
Czas całkowity:
20 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
(liczba porcji: 2)- Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym ( 1 butelka),
- migdały bez skóry (20 g – 2 łyżki),
- daktyl suszony (1 duża sztuka),
- płatki owsiane (50 g – 5 łyżek),
- skórka z eko pomarańczy,
- mus jabłkowy (2 łyżki),
- mleko lub woda (200 ml),
- przyprawy: cynamon (1 łyżeczka),
- kakao (1 łyżka – 10 g),
- wanilia: ekstrakt waniliowy (½ łyżeczki) lub cukier waniliowy (1 łyżeczka).
Sposób przygotowania:
- Do blendera włożyć migdały, daktyl, płatki owsiane, ekstrakt waniliowy lub cukier, startą skórkę z pomarańczy, a następnie zmiksować.
- Zblendowaną owsiankę przełożyć do garnka, wlać 200 ml mleka (ew. zamiast mleka można użyć wody) oraz łyżkę kakao. Gotować do momentu, aż owsianka wchłonie cały płyn
- Przełożyć masę do miski, dodać mus jabłkowy, cynamon oraz Nutridrink Skin Repair o smaku czekoladowym. Całość wymieszać.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 1552 (kJ)
Wartość energetyczna: 371 (Kkcal)
Białko: 18 (g)
Tłuszcz: 12,5 (g)
Węglowodany: 50 (g)
Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta wegetariańska, dieta wysokoenergetyczna
Kategoria przepisu: deser, podwieczorek, śniadanie