Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Owsianka z orzechami i truskawkami z waniliową nutą

Przepis na owsiankę z orzechami i truskawkami z waniliową nutą jest propozycją dla pacjentów, lubiących słodkie śniadania. Jego niewątpliwą zaletą jest prostota wykonania. Do owsianki dodaj Diasip, który posiada skład, sprzyjający utrzymaniu niskiej glikemii. Przepis ten przeznaczony jest dla pacjentów neurologicznych, którzy potrzebują wsparcia w walce z niedożywieniem, jednocześnie cierpiąc na cukrzycę lub hiperglikemię.

Owsianka z orzechami i truskawkami z waniliową nutą

czas przygotowania

Czas przygotowania:

5 minut

czas gotowania

Czas gotowania:

5 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

10 minut

liczba porcji

Liczba porcji:

1

Składniki:

(liczba porcji: 1)
  • płatki owsiane zwykłe (ok. 50 g – 5 łyżek),
  • mielone orzechy włoskie (ok. 20 g – 2 łyżki),
  • świeże truskawki (ok. 5 szt. – ok. 50 g),
  • Diasip o smaku waniliowym (200 ml – 1 butelka).

Sposób przygotowania:

  1. Płatki owsiane wraz z orzechami lekko podprażyć na suchej patelni. Należy uważać, aby ich nie przypalić.
  2. Następnie płatki przełożyć do miseczki, dodać świeże truskawki – pokrojone na mniejsze kawałki i zalać Diasipem.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 2352,6 (kJ)

Wartość energetyczna: 561,9 (Kkcal)

Białko: 19,7 (g)

Tłuszcz: 28,8 (g)

Węglowodany: 60,1 (g)

Rodzaje diet: dieta bogatobiałkowa, dieta kompletna, dieta wegetariańska

Kategoria przepisu: śniadanie

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 3.8 na 4 oceniających