Wyniki:
Znaleziono 0

Produkty:

Strefa wiedzy:

Przepisy:

Początek treści głównej

Schab pieczony z suszoną śliwką

Zapraszamy do wypróbowania przepisu dla osób mających problemy z przełykaniem. Danie to będzie wyjątkowo smakowało tym, którzy lubią połączenie mięsa i owoców. Sprawdź, jak wykonać schab pieczony z suszoną śliwką.

Schab pieczony z suszoną śliwką

czas przygotowania

Czas przygotowania:

15 minut

czas gotowania

Czas gotowania:

45 minut

czas całkowity

Czas całkowity:

1 h

liczba porcji

Liczba porcji:

2

Składniki:

(liczba porcji: 2)
  • schab bez kości (200 g),
  • suszone śliwki bez pestek (8 szt. – ok. 50 g),
  • olej rzepakowy (2 łyżeczki – 10 g),
  • bulion warzywny (200 ml),
  • przyprawy: sól, czarny pieprz, majeranek,
  • Nutilis Clear – 6 miarek (6 x 3 g): 4 do mięsa, 2 do śliwek.

Sposób przygotowania:

  1. Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie. Mięso natrzeć przyprawami, olejem i piec w zamkniętym naczyniu żaroodpornym przez około 25-40 minut czas pieczenia może się wydłużyć przy większej ilości mięsa). Do naczynia można dolać nieco wody, aby mięso nie traciło wilgoci.
  2. Namoczone śliwki ugotować w wodzie, w której się moczyły, aby całkowicie zmiękły. Następnie zmiksować i dodać Nutilis Clear.
  3. Mięso po upieczeniu pokroić na małe kawałki i zalać bulionem warzywnym. Całość zmiksować do konsystencji gęstego kremu i dodać Nutilis Clear.
  4. Schab podawać z kremowymi śliwkami.

Wartość odżywcza

Na 1 porcję:

Wartość energetyczna: 3449,9 (kJ)

Wartość energetyczna: 824,0 (Kkcal)

Białko: 65,8 (g)

Tłuszcz: 41,0 (g)

Węglowodany: 55,1 (g)

Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta bezlaktozowa

Kategoria przepisu: danie mięsne, obiad

Czy przepis był dla Ciebie przydatny?
Oceń przepis (1–5 gwiazdek):
Średnia ocen: 4 na 3 oceniających