Czekoladowy koktajl z mango
Mango to owoc egzotyczny bogaty w beta-karoten, witaminę E i potas. Jest idealnym składnikiem koktajli, gdyż tworzy aksamitną, gładką konsystencję i ma słodko-kwaśny smak. W naszym odżywczym koktajlu użyta jest cała buteleczka preparatu Nutridrink Skin Repair (dawniej Cubitan) co daje duży zastrzyk energii i protein. Dodatek zmielonego siemienia lnianego to źródło błonnika pokarmowego, który może być pomocny przy zaparciach.
Czas przygotowania:
10 minut
Czas całkowity:
10 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
(liczba porcji: 1)- Cubitan o smaku czekoladowym (1 butelka – 200 ml),
- mango (½ szt. – ok. 120 g),
- zmielone siemię lniane (1 łyżka – 8 g),
- banan (½ szt. – ok. 80 g),
- Nutilis Clear (½ miarki – 1,5 g).
Sposób przygotowania:
- Banana oraz mango obrać.
- Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.
- Dodać Nutilis Clear.
- Podawać w szklance ze słomką.
Wartość odżywcza
Na 1 porcję:
Wartość energetyczna: 1792,0 (kJ)
Wartość energetyczna: 428,0 (Kkcal)
Białko: 22,5 (g)
Tłuszcz: 9,0 (g)
Węglowodany: 66,4 (g)
Rodzaje diet: dieta bezglutenowa, dieta bogatobiałkowa, dieta bogatoresztkowa, dieta odżywcza, dieta wegetariańska
Kategoria przepisu: drugie śniadanie, podwieczorek, przekąska